Ateliere Conferința BBSO

În cadrul conferinței BBSO ne dorim să vă oferim cât mai multe unelte pentru a sluji într-un mod mai eficient bisericile în care sunteți implicați.

Vineri

10.02.23 – 11:15

 • Închinarea BBSO – în spatele scenei
 • Povestea BBSO
 • De la “stație” la departament media
 • Grupe de copii cu „lipici”
 • Lucrarea pastorală dincolo de amvon
 • Cum să supraviețuiești ca soție de slujitor/lucrător

Vineri

10.02.23 – 15:30

 • Grupuri Mici – un mecanism pentru creșterea bisericii
 • Iubind oamenii – vindecare interioară
 • Temelii solide pentru o lucrare de impact cu tinerii
 • Cine te așteaptă dincolo de ușă?
 • biserica.online
 • Este lucrarea de construcție/renovare o lucrare spirituală?
 • Când pastorii devin singuri și descurajați
 • Biserica locală după primul manual eclezial din istoria creștinismului
 • Slujitorul în fața noilor provocări

Sâmbătă

11.02.23 – 11:15

 • Închinarea BBSO – în spatele scenei
 • Dincolo de vitrina predicării
 • De la “stație” la departament media
 • Grupe de copii cu „lipici”
 • Lucrarea pastorală dincolo de amvon

Închinarea BBSO – În spatele scenei

Răzvan Rește (Dep. Închinare)

Te invit să redescoperim împreună esența închinării plăcute înaintea lui Dumnezeu – personală și comunitară deopotrivă – dar și să împărtășim principii și provocări ce țin de departamentul de închinare al BBSO.

Vineri – 10.02.23 – 11:15
Sâmbătă – 11.02.23 – 11:15 (reluare)

Dincolo de „vitrina” predicării

Cristi Sonea (Dep. Predicare)

Predicarea este atât frumoasă cât și provocatoare în același timp. Este frumoasă pentru că săptămânal avem ocazia să îi învățăm pe oameni din Cuvântul lui Dumnezeu. Este provocatoare pentru că avem senzația că duminica vine tot mai repede. Doar ce termini de predicat și deja trebuie să te pregătești pentru următorul mesaj. Poate că nu de puține ori te-ai descurajat când ai văzut că tu predici iar ei se uită pe telefon. Ce-i de făcut? Oare cum putem să comunicăm eficient în această eră a tehnologismului și a scepticismului? Reprezintă inteligența artificială o amenințare pentru predicatori?

Timothy Keller spunea că scopul fiecărei predici este acela de a face ca adevărul să fie captivant și real pentru inimă, nu doar clar și ușor de înțeles de către minte.

Te invit la acest seminar pentru a descoperi că dincolo de “vitrina” predicării există unelte eficiente pe care le putem folosi pentru a comunica audienței adevărurile puternice și captivante ale Cuvântului.

Sâmbătă – 11.02.23 – 11:15

atelier-povestea-bbso-conferinta-bbso

Povestea BBSO

Cristi Sonea și Vlad Mihuț (BBSO)

În urmă cu 14 ani, împreună cu Vlad Mihuț, am început BBSO. Pe parcursul acestei călătorii am învățat multe lecții. La acest seminar dorim să împărtășim, împreună cu tine, din parcursul călătoriei noastre și din experiențele de care am avut parte, atât din cele frumoase, cât și din eșecuri.

Vom vorbi despre: viziunea care unește, programe simplificate, dar cu impact, cum să alcătuiești o echipă de conducere care să susțină viziunea, cum să faci biserică pentru oamenii care nu mai vor să meargă la biserică. Dacă îți dorești să începi o nouă biserică sau dacă te întrebi cum ai putea aduce revitalizare în biserica din care faci parte, te invit să participi la acest seminar. Noi credem că există speranță!

Vineri 10.02.23 – 11:15

Grupe de copii cu „lipici”

Sidonia Gag și Ioana Corompaki (Dep. Kids)

Când vorbim despre lucrarea cu copiii din bisericile noastre, de fapt despre ce este vorba? Ce ne cheamă pe noi Dumnezeu să facem în această lucrare? Te invit să descoperim împreună cum poți face ca, în biserica ta, grupele de copii să fie irezistibile, atractive, relevante și de impact pentru viața copiilor. Un loc prietenos, în care copiii sunt bine primiți, iubiți, slujiți, un loc în care copiii își doresc să revină.

Vineri – 10.02.23 – 11:15
Sâmbătă – 11.02.23 – 11:15 (reluare)

Lucrarea pastorală dincolo de amvon

Ciprian Gag (Dep. Consiliere și Pastorală)

Slujirea pastorală nu este doar o slujbă – este o vocație și un mod de viață. Responsabilitățile unui slujitor sunt unice și acestea impun ca el să nu fie preocupat doar de propria lui viață spirituală, ci și de viața celor aflați în grija lui. Te invit să descoperim împreună ce înseamnă lucrarea pastorală dincolo de amvon.

Vineri – 10.02.23 – 11:15
Sâmbătă – 11.02.23 – 11:15 (reluare)

Temelii solide pentru o lucrare de impact cu tinerii

Bogdan Micula (Dep. Tineret)

În prima parte a acestui seminar vom afla împreună care sunt câteva temelii de care are nevoie orice lucrare de tineret ca să fie eficientă, urmând ca, în a doua parte, să punem sub lupă Generația Z, cu oportunitățile și provocările unice existente, astfel încât să învățăm cum să avem un impact real și de durată în viața lor.

Vineri – 10.02.23 – 11:15
Sâmbătă – 11.02.23 – 11:15 (reluare)

media-conferinta-bbso

De la “stație” la departament media

Robert Muntean și Redmin Dobos (Dep. Media)

Într-o perioadă în care majoritatea bisericilor au conștientizat nevoia unui departament media și, ulterior, importanța acestuia, vrem să împărtășim cu toți cei dornici să afle drumul care trebuie parcurs de la prea bine-cunoscuta “stație” până la actualul “Departament Media” pe care fiecare biserică ar trebui să îl aibă pentru a face față nevoii de conținut creștin de calitate. Deși este un departament care trebuie constant actualizat, echiparea tehnologică nu rezolvă nevoia reală. Munca în echipă, relațiile dintre departament și restul bisericii, modul corect de abordare a situațiilor fac diferența de cele mai multe ori. Vom discuta subiecte legate de: sunet, video, proiecție, lumini și foto.

Vineri – 10.02.23 – 11:15
Sâmbătă – 11.02.23 – 11:15 (reluare)

femei-conferinta-bbso

Cum să supraviețuiești ca soție de slujitor/lucrător

Otilia Sonea și Ramona Abrudan

Știm că implicarea în lucrarea lui Dumnezeu nu este ușoară. Vitrina familiei noastre trebuie să arate întotdeauna bine, deși, în spatele vitrinei, sunt multe momente grele prin care trebuie să trecem. De multe ori, chiar dacă zâmbim și suntem politicoase, ne confruntăm cu provocări și greutăți mari. Vino la acest seminar să vorbim despre cum facem față acestor provocări și cum putem avea o viață plină de împlinire!

Vineri – 10.02.23 – 11:15

marcel-niculas-bbso-conferinta

Grupuri mici – un mecanism pentru creșterea bisericii

Marcel Niculaș (Dep. Grupurile Mici)

Grupurile mici sunt o parte crucială în planul lui Dumnezeu pentru maturitatea spirituală a bisericii. Este posibil să ai un mecanism al Grupurilor Mici simplu, care susține și schimbă viața bisericii? Este posibil să fii convertit dintr-un apatic la un fan înfocat al Grupurilor Mici?

Vineri – 10.02.23 – 15:30

bun-venit-conferinta-bbso

Cine te așteaptă dincolo de ușă?

Oana Pădure + Cristi Sere (Bun venit)

Un atelier dedicat echipelor de primire și ospitalitate din biserici. Scopul acestui eveniment este de a vă ghida printr-un proces de înțelegere, implementare și creștere a unei culturi a ospitalității care să îi primească pe toți în viața bisericii dumneavoastră.

Vineri 10.02.23 – 15:30

social-media-bbso-conferinta

biserica.online

Robert Muntean, Paul Burtic și Daniel Bondaș (Dep. Media)

Mediul virtual este o extensie a lumii în care trăim, accesată zilnic de miliarde de oameni care au nevoie de Evanghelie. Biserica este prezentă și acolo prin fiecare dintre noi și are aceeași trimitere de a fi o mărturie, de a da ce-i mai bun și de a propovădui Vestea Bună oricărui om. Haideți să pășim împreună într-o nouă dimensiune, plini de credință, descoperind noi metode de a ne conecta unii cu alții și de a răspândi Evanghelia!

Vineri 10.02.23 – 15:30

constructie-conferinta-bbso

Este lucrarea de construcție / renovare o lucrare spirituală?

Adi Dehelean și Ghiță Rus (Dep. Administrativ)

Te invităm la un seminar în care vom încerca să răspundem la întrebarea din titlu și vom aborda câteva subiecte importante cum ar fi: viziune, bani, proiectare, execuție, planning și decizii.

Vineri 10.02.23 – 15:30

constructie-conferinta-bbso

Slujitorul în fața noilor provocări

Emil Bartoș (pastor și profesor de teologie)

Seminarul invită participanții la un dialog pe marginea noilor provocări contemporane pentru orice slujitor evanghelic. Se vor dezbate subiecte precum: schimbarea paradigmei eclesiologice (o comparație între tipurile de biserici), postdenominaționalismul (de ce numele contează tot mai puțin), dilemele și crizele personale, predicarea și spiritul consumerist etc.

Vineri – 10.02.23 – 15:30

adi-tamas-conferinta-bbso

Iubind oamenii – vindecare interioară

Adi Tămaș (Pastor Betel Cluj)

Domnul Isus ne învață că nu toate problemele oamenilor pot fi rezolvate în fața mulțimilor, ci necesită discuții private, precum cele avute cu Petru, Nicodim și femeia samariteancă. În consiliere se dezvăluie lucruri adânci și ascunse ale sufletului, care sunt aduse la lumină pentru ca cel cu inima zdrobită să fie vindecat.

Vineri 10.02.23 – 15:30

sami-tutac

Când pastorii devin singuri și descurajați

Samuel Tuțac (Pastor Providența Timișoara

Oamenii sunt astăzi mai singuri ca oricând. În ultimii treizeci de ani numărul persoanelor cărora le lipsesc relațiile puternice și apropiate s-a triplat. Pastorii nu sunt imuni la singurătate. De fapt, cred că problema singurătății este mai pregnantă printre pastori. Mai mult, a fi pastor la o biserică mică este una dintre cele mai singuratice și mai stresante poziții din lume. Pastorilor le-a fost întotdeauna greu să se conecteze strâns cu ceilalți, iar climatul de astăzi nu face decât să mărească această problemă. Trebuie să facem ceva în privința asta. Însă, înainte de a putea rezolva problema, trebuie să identificăm cauza. De ce atât de mulți pastori se simt singuri uneori? De ce le lipsesc pastorilor prietenii? De ce devin pastorii singuri și descurajați? Ca pastori, le spunem constant membrilor bisericii noastre să nu neglijeze părtășia. Trebuie să fie conectați la biserică pentru a primi hrana spirituală esențială. Dar cei mai mulți dintre noi nu suntem în părtășie. Și suferim din cauza asta. La fel și bisericile noastre.

Vineri – 10.02.23 – 15:30

amiel-drimbe-conferinta-bbso

Biserica locală după primul manual eclezial din istoria creștinismului

Pastor, Prof. de Teologie Otniel Bunaciu și Prof. Dr. Amiel Drimbe

Didahia (sau “Învățătura celor 12 apostoli către neamuri”) este primul manual bisericesc din istoria creștinismului, unele secțiuni fiind scrise în aceeași perioadă cu Evangheliile canonice (c. 50–70 d.Hr.). Ce ne învață Didahia despre bisericile locale din perioada post-apostolică – o perioadă în care creștinismul a crescut exponențial, în ciuda persecuțiilor tot mai numeroase? Cum erau organizate bisericile locale? Care le erau prioritățile și cum se desfășurau “programele”? Ce fel de conducere aveau bisericile? De ce creșteau atât de spectaculos aceste biserici locale?

Acestea sunt doar câteva întrebări la care vom căuta răspunsuri, studiind împreună Didahia – cel mai vechi manual de organizare și funcționare al bisericii locale.

Vineri – 10.02.23 – 15:30

Înscrie-te chiar acum la Conferința BBSO 2023 ce va avea loc la Campusul BBSO între 9 și 12 februarie. Pentru informații suplimentare, puteți scrie la amin@bbso.ro

Vezi lista cu partenerii noștri unde te poți caza

La oricare din locațiile de mai jos puteți beneficia de un discount substanțial menționând ca doriți să vă cazați pentru „Conferința BBSO”

Hotel Continental
0372 598 800
260RON/noapte – Cameră dublă standard + mic dejun inclus (preț vechi 360RON)

Noble House
0745 621 928
160RON/noapte – Cameră dubla, doar pentru un grup de peste 20 pers + plus 25RON/pers mic dejun (preț vechi 175RON)

Hotel Caro
0359 405 204
280RON/noapte – Cameră dublă + mic dejun inclus (preț vechi 320RON)

Hotel Impero
0730 593 422
260RON/noapte – Cameră dublă + mic dejun inclus (preț vechi 310RON)

AIR BNB: Ileana
0747 406 112
160RON/noapte – Cameră dublă (preț vechi 220RON)
200RON/noapte – 1 apartament cu 4 locuri (preț vechi 270RON)

Booking: Denisa
0758 514 110
600RON/noapte – 1 apartament cu 3 locuri (preț vechi 750RON)

FlatWhite
www.flatwhite.ro/vizitator
Discount 10% pentru participanții la conferința BBSO.