Mult așteptat și dorit de copii, Festivalul copiilor este un eveniment tematic al BBSO Kids și are loc o dată pe an, pentru 5 zile consecutive, în vacanța de vară.

Anul acesta, tema festivalului a fost “Toate pânzele sus”! Copiii au fost invitați într-o călătorie de cinci zile împreună cu Iona, personajul din Biblie care a stat trei zile în burta unui pește gigantic.

Fiecare zi a fost specială, încărcată de multă pregătire, planificare și implicare din partea voluntarilor și multe zâmbete, cântece și voie bună din partea copiilor.

Imaginea care mi-a rămas în minte este cea a unei săli pline de copii, care flutură steagul echipei lor, așteptând cu bucurie și nerăbdare semnalul de îmbarcare și apoi pe cel de a ridica toate pânzele sus.

Într-o atmosferă energizantă, cu un decor impresionant pregătit de voluntari, copiii au avut parte de cântece dinamice, antrenante, concursuri, versete de memorat , gustări foarte bune, mesaje biblice pe înțelesul lor, jocuri, crafturi și multe momente frumoase.

Peste 60 de voluntari bine instruiți și pregătiți au făcut ca aceste ore petrecute împreună cu copiii să aducă în sufletul lor bucurie, speranță, dragoste.

Festivalul copiilor s-a bucurat de peste 1300 de participanți, copiii prezenți fiind aparținători BBSO și prieteni ai lor, copii din Ioșia și cartierele vecine, dar și copii din alte biserici evanghelice din oraș.

Ne dorim și credem că ceea ce s-a semănat bun în inima copiilor și în această săptămână va aduce rod bun într-o zi. Ne dorim să ridicăm o generație de copii care să asculte glasul Lui Dumnezeu, știind că planurile Lui sunt întotdeauna cele mai bune.

Ce urmează la BBSO KIDS?

Tabara “DISCOVERY”, în perioada 22-25 august, la Valea Aleului, unde sunt așteptați copiii între 7 și 13 ani.