Biserica noastră, la fel ca oricare alta, își acoperă cheltuielile de funcționare prin donațiile membrilor și ale altor oameni de bine care simt cu cauza noastră. În ultimele luni, am făcut adesea apel la “dezlegarea măgarului” – o metaforă pentru o dărnicie sacrificială, care să ne coste. Și le mulțumim încă o dată tuturor acelora dintre voi care “au dezlegat măgarul”.

Dar poți sprijini financiar BBSO și fără ca asta să te coste. Cum? Prin redirecționarea impozitului pe venit deja plătit către stat. Dacă ești angajat sau pensionar, plătești impozit pe venitul tău în fiecare lună. 2% din ce ai plătit ca impozit pe venit în anul 2017 poate fi redirecționat către orice ONG sau unitate de cult – noi sperăm să alegi BBSO pentru asta.

Poate te gândești că nu merită să completezi un formular pentru 2-3 lei. Dar să știi că e vorba de mult mai mult decât 2-3 lei.

Să luăm un exemplu:

Se dă o persoană cu un salariu brut de 2600 RON în 2017. Impozitul pe venit, lunar, este 335 RON. Pentru întreg anul 2017, impozitul pe venit este de 4020 RON, din care 2%, si anume 80,4 RON, ar putea fi redirecționat către BBSO sau orice alt ONG sau biserică.

Dacă fiecare membru BBSO care lucrează ar avea măcar acest venit brut și ar completa formularul 230, am avea 80,4 x 400 = 32.160 RON din redirecționarea impozitului pe venit. Ce de scaune am putea cumpăra din acești bani!

Dacă în 2017 ai fost angajat sau ai avut o pensie peste 1100 RON (doar acestea sunt impozabile), te invităm să completezi formularul D230, în baza căruia Biserica va primi de la Bugetul de Stat 2% din impozitul pe venit plătit deja pentru salariul sau pensia ta.

Poți completa formularul D230 după ce îl descarci de mai jos și listezi. Îl completezi și semnezi și depui la sediul ANAF din Oradea /  localitatea de domiciliu. Dacă nu ai imprimantă, poți să ceri formularul 230 de la Masa Verde când vii la BBSO.

Dacă nu ai timp să mergi să îl depui personal, poți completa împuternicirea din ultimul link și persoana desemnată în împuternicire va depune formularul la finanțe în numele tău – dacă apelezi la această modalitate de depunere, atunci completează și secțiunea IV a formularului. Termenul de depunere al acestor formulare este 25 mai! Mai avem timp, dar să nici nu amânam prea mult până o să uităm!

Mulțumim că ne sprijini și astfel!

Conducerea BBSO

Ești salariat? Descarcă formularul 230 de aici: BBSO_salariati!

Ai pensie peste 1100 RON? Descarcă formularul 230 de aici: BBSO_pensionari!

Nu vrei să îl depui personal la finanțe? Descarcă formularul de împuternicire de aici: imputernicireD230!